11.11.2019

11 Milyon Fidan toprakla buluştu

İl Müftüsü Yusuf Akkuş “Geleceğe Nefes” olacak fidanları toprakla buluşturma etkinliğine katıldı.

Vali Salih Ayhan, Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Soluk, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, STK'lar, il protokolü ve 7'den 70'e yüzlerce vatandaşımızın katılımı ile Yıldızeli Ilıca köyü bölgesinde“Geleceğe Nefes” olacak fidanların dikimi yapıldı.

Fidanların dikilmesinden önce yapılan konuşmalarda kürsüye gelen Vali  Ayhan, "Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ülkemizde dikilecek ”11 Milyon Fidan” in 504 bin adeti, Sivas'ta 49 dikim lokasyonunda sizlerin ve 16 bin kişinin desteği ile “Geleceğe Nefes” olacak." dedi.

Tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak saat: 11.11'de ellerinde kürekleri ile yüzlerce vatandaşımız, “Geleceğe Nefes” olacak fidanlarını coşkulu bir şekilde toprakla buluşturdu. Özenle etrafı düzenlenen fidanlara can suyu veren çocukların mutluluğu ise görülmeye değerdi.