18.02.2021

Dr. Hüseyin VURUŞKAN

1981 yılında Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde doğdu. İlkokulu 1994 yılında Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesinde tamamladı. 2000 yılında Gölbaşı İmam-Hatip Lisesinden, 2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Bolu merkezde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2007-2010 yıllarında Malatya merkeze bağlı Dilek Kasabası Merkez Camiinde imam-hatip olarak görev yaptı. 2012 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili Belâgatı alanında “Celâleyn Tefsirinde Nahiv Uygulamaları” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2013 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dinî Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’nden mezun oldu. Aynı yıl Ordu’nun Perşembe ilçesinde vaizlik görevine başladı. Buradan sonra Malatya’nın Kale ilçesinde vaizlik yaptı. 2017 yılında Bingöl’ün Yayladere ilçesine müftü olarak atandı. Aynı yılın Aralık ayında İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis alanında “Takrîrî Sünnet ve Değeri” adlı teziyle doktorasını tamamladı. 22.06.2020 tarihinde Divriği İlçe Müftüsü olarak atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yayınlanmış Akademik Çalışmaları

1. Hz. Peygamber’in Sükûtunun Anlam Değerleri  (Diyanet İlmi Dergi, 2018 Ocak-Şubat-Mart.)

2. Hadislerin Diliyle İman-ı Kâmil Kavramının Karakteri  (Diyanet İlmi Dergi, 2019 Nisan-Mayıs-Haziran.)

3. Bir Takriri Sünnet Örneği: Adak Kurbanı (Adıyaman İslami İlimler Fakültesi, İslami Araştırmaları Dergisi, 2019/2-1.)

4. Ezan Duası Hadisinin Senet ve Metin Değerlendirmesi (Adıyaman İslami İlimler Fakültesi, İslami Araştırmaları Dergisi, 2019/2.)

5. Hadislerle Vakar Kavramı (Diyanet İlmi Dergi, 2020 Temmuz-Ağustos-Eylül.)

6. Cemaatle Namazın Fazilet Dereceleri ile İlgili Rivayetlerin Değerlendirilmesi (Diyanet İlmi Dergi, 2022 Ocak-Şubat-Mart.)

7. Divriği Ulu Camii Minberinde Bulunan Hadisler ve Tahlili (NİSAR Dini Tetkikler Dergisi, Yıl 2023, Sayı 2)