29.10.2020

İlçe Müftümüz Dr. Hüseyin VURUŞKAN'ın Mevlid Kandili Mesajı

Andolsun, size içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir, size çok düşkündür, müminlere karşı şefkat ve merhamet doludur. (Tevbe Suresi, 128. Ayet)
Bugün Nebevî silsilenin son Peygamberi olan Hz. Muhammed’in (s.a.s.) yeryüzünü teşriflerinin 1449. yıldönümüdür. Sevgili Peygamberimiz bütün insanlık için “müjdeleyici ve uyarıcı” olarak dosdoğru yol üzere gönderilmiş bir elçidir. Sevgili Peygamberimizin getirdiği inanç, amel, ahlâk rahmet, merhamet, erdem, barış, selamet, adalet başta olmak üzere getirdiği bütün değerlerin yeryüzünde hâkim olması onun gönderildiği yolda istikamet üzere olmaya bağlıdır. Bu yılın teması olan “Peygamberimiz ve Çocuk” konusu bu hususta uyulması gereken önemli Nebevî değerlerden biridir. Peygamberimiz çocukları sever çocuklar da onu severdi, Peygamberimiz çocuklara değer verir, çocuklar da ona değer verirdi. Peygamberimiz çocuklara güvenir, çocuklar da ona güvenirdi. Peygamberimiz çocukları dinler, çocuklar da onu dinlerdi. Rabbimizin bizlere göz aydınlığı kıldığı çocuklarımıza Sevgili Peygamberimiz gibi yaklaşmamız iyi bir nesil inşa etme konusunda en önemli ilkemiz olmalıdır.
Mevlid-i Nebî’nin kardeşliğimizin güçlenmesi, insanlığın huzuruna ve içinde bulunduğumuz salgın hastalıktan bütün insanlığın kurtulmasına vesile olması dileğiyle, milletimizin ve İslam âleminin Mevlit gecesini tebrik ediyor, Rabbimizden bizleri kulluk ve iyilik üzere daim kılmasını niyaz ediyorum.

Dr. Hüseyin Vuruşkan
Divriği İlçe Müftüsü