09.11.2023

İlçe Müftüsü Sedat ALBAYRAK Görevine Başladı

Sivas İli Gemerek İlçesine bağlı Karaerkek Köyünde doğdu.İlkokulu Köyünde okudu. 1999 yılında Kayseri M.Germirli İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu.
2000 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-Hatip olarak göreve başladı.
 2013 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.
 2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan vaizlik sınavını kazanarak Sivas'ın Gemerek İlçesine vaiz olarak atandı.
2016 yılında Dini Yüksek İhtisas sınavını kazanarak Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitime  başladı. 2019 yılında buradaki eğitimini tamamlayarak Yozgat'ın Sarıkaya İlçesinde 4 yıl vaizlik  yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan İlçe Müftülüğü sınavında başarılı olarak Sivas İli Doğanşar  İlçe Müftüsü olarak atanmış ve 8 Kasım 2023 tarihinde buradaki görevine başlamıştır. Adalet (Önlisans) Bölümü ve Kamu Yönetimi mezunudur. Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.