17.12.2020

İLÇE MÜFTÜSÜ ADEM YILMAZ'IN ÖZGEÇMİŞİ

01.09.1981 yılında Sivas İli Suşehri İlçesine bağlı Erence Köyünde doğdu. İlkokul eğitimine müteakiben Sivas İli Akıncılar İlçe Müftülüğüne bağlı Eskibağ Köyü Kur'an Kursunda hafızlığını tamamladı. Ortaöğretim ve Lise eğitimini Sivas İli Suşehri İmam Hatip okulunda tamamladıktan sonra 2007 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünü, 2012 yılında ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

2003 yılında Sivas İlinin Suşehri ilçesinde İmam Hatip olarak göreve başladı. 2014 yılına kadar Sivas İli Suşehri ve Akıncılar İlçesinde görev yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının 2013 yılında açılan vaizlik sınavında başarılı olarak yeni atama ile Sivas Akıncılar İlçesine vaiz olarak atandı. 2014 yılında Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezini kazandı. İhtisas eğitimini tamamladıktan sonra Tokat İlinin Reşadiye İlçesinde vaiz olarak göreve başladı. 2019 yılında yurtdışı sınavını kazandı ve Almanya Nürnberg Din Hizmetleri Ateşeliği’ne bağlı Ansbach Hilal Camii’nde göreve başladı. Buradaki görevini sürdürmekte iken 2020 yılı İlçe Müftülüğü sınavını kazanarak 14.12.2020 tarihinde İlçemize Müftü olarak atanmıştır.

Halen Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Hukuku alanında Yüksek Lisans tez döneminde eğitimine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.