05.07.2021

Hafik İlçe Müftüsü Cihan YILDIZ

Cihan YILDIZ, Sivas iline bağlı merkez Şahbey Köyünde doğdu. İlkokulu Sivas'ta okuyan YILDIZ, lise öğretimini açıktan tamamladı. Ardından hafızlık programına katılarak hafızlığını da tamamlayan YILDIZ, eğitim hayatına Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kimya Bölümü ile devam etti. Daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandı. İlahiyat eğitimini tamamlayarak Yüksek Lisans çalışmalarına başladı. Kelam alanında Yüksek Lisansını tamamlayarak, Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi'ne katıldı. İhtisas eğitimini burada tamamlayan Müftü YILDIZ, ilk olarak Eskişehir'de 8 ay kadar vaizlik görevini ikame etti. Eskişehir'den sonra açılan sınavlara katılarak Doğanşar İlçe Müftülğü'ne, İlçe Müftüsü olarak atandı. Doğanşar'da iki buçuk yıllık görevinin ardından Hafik İlçe Müftülüğü'nde 05/07/2021 tarihinde İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. 2 çocuk babası olan Müftü YILDIZ, Arapça ve ingilizce bilmektedir.