01.05.2022

İlçe Müftümüz Cihan YILDIZ'dan Ramazan Bayramı Mesajı

İlçe Müftümüz Cihan YILDIZ, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bizleri Ramazan ayının rahmetine, bereketine kavuşturan; ardından Ramazan Bayramı sevincini, coşkusunu yaşatan yüce Rabbimize hamd ve senalar olsun. İslâm’ın barış, kardeşlik, yardımlaşma, sevgi, şefkat mesajlarını tüm insanlığa ulaştıran Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.s) salât ve selam olsun.

Arefesini yaşamış olduğumuz bu gün itibariyle rahmet ve mağfiret esintilerinin ruhumuzu sarmaladığı Ramazan ayının ardından, barış, kardeşlik ve muhabbet iklimi Ramazan Bayramı’na, Rabbimizin izni ve inayetiyle gireceğiz inşallah.

Bayramlar, bizleri fıtratımızla buluşturan, hayatın sekinet ve huzura dönüştüğü, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma günleridir. Bayramlar, bizleri istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran en müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar, zamanı başka zaman, cihanı başka cihan eyleyen, mahzun gönüllere sevinç ve müjde tattıran, coşku ve barış rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı ulvî zaman dilimleridir. Bu coşku, bayram sabahı, tekbirlerle gürleşir, gönülden gönüle, evlerden evlere taşınır; sokaklara, meydanlara taşar; müminlerin yüzünde ve sesinde hayat bulur.

Ramazan ayı vesilesiyle yeniden kuşandığımız kulluk şuurunu, ibadet bilincini, sorumluluk duygusunu, merhamet ahlakını, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve kimsesizlerin kimsesi olma idrakini, bizi biz yapan değerlerimiz aynı azim ve kararlılıkla devam ettirelim. Ramazan ayı aynı zamanda kendisinde kazanılan güzel ahlâkî meziyetleri, ibadette ihlâs, kullukta takva şuurunu diğer ay ve günlere nakletme ayıdır.

Bu bayram annelerimizi, babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı bugünlerde ziyaret etmeli, çocukları sevindirmeliyiz. Hastalarımızı, öksüz, yetim ve engelli kardeşlerimizi ve onlara karşı sorumluluklarımızı hatırlamalıyız. Ahirete irtihal edenleri rahmetle, ziyaretle, dua ile yad edelim. Hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi mutlu ve bahtiyar etmenin nezaket, zerafet ve rıfk ile yollarını arayalım, çocuklarımızı bayramın coşkusuyla tanıştıralım, yetimlerimizi sevindirelim. Hocalarımızı, öğretmenlerimizi hürmet ve muhabbetle ziyaret edelim, sıla- i rahim edelim, arkadaşlarımızla buluşalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Hafik’te meskûn olan kardeşlerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik eder, bu bayramın Müslümanların ve tüm insanlığın selâmetine, güvenliğine esenliğine vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ederim."

HAFİK İLÇE MÜFTÜSÜ

CİHAN YILDIZ