T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Sivas Müftülüğü

16.01.2026

Sivas’ta Din Görevlilerine Talim Tashih-i Huruf Başarı Belgeleri Verildi

Sivas İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik düzenlenen Talim Tashih-i Huruf derslerini başarıyla tamamlayan din görevlilerine başarı belgesi takdim programı gerçekleştirildi.
Sivas İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa katılan İl Müftüsü Hasan Limon, üç ay (12 hafta) süren kursun verimli geçtiğini ifade ederek, din görevlilerine gösterdikleri gayret ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Programda konuşan İl Müftüsü Limon, Tashih-i Huruf’un Kur’an-ı Kerim’i harf ve mahreçlerine uygun, doğru ve güzel bir şekilde okumayı amaçlayan bir ilim olduğunu belirterek, bu eğitimin din görevlilerinin Kur’an tilavetindeki niteliği artırması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Düzenlenen kursa 20 erkek ve 10 kadın olmak üzere toplam 30 din görevlisi iştirak etti. Kurs sonunda katılımcılara başarı belgeleri takdim edildi.