11.08.2023

Azime Betül DEMİREL YİĞİT

İl Müftü Yardımcısı

1985 yılında Sivas'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı. 2004 yılında  ÖSS Türkiye 706.sı oldu. 2008 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden fakülte birincisi olarak mezun oldu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Ankara Üniversitesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Ana Bilim Dalı'nda doktora çalışması devam etmektedir.  2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Sivas'a Kur'an kursu öğreticisi olarak atandı. 2010 yılında vaizlik sınavını kazanarak 2010-2018 yılları arasında Sivas / Yıldızeli İlçe Müftülüğü, Erzincan ve Sivas İl Müftülüklerinde vaiz olarak görev yaptı. 2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu müftü yardımcılığı sınavında başarılı olarak 07.08.2018 tarihi itibariyle Sivas İl Müftü Yardımcılığı görevine atandı. Halen bu görevine devam eden DEMİREL YİĞİT, evli ve iki çocuk annesi olup, İngilizce ve Arapça bilmektedir.