17.04.2023

İl Müftüsü Altunkaya'nın Kadir Gecesi Mesajı

Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

İl Müftüsü Altunkaya mesajında şunları kaydetti; "Kur’ân-ı Kerîm, insanlığa rehber olarak gönderilen bir hayat kitabıdır. Âlemlerin Rabbi olan Allah Teâlâ, son ilâhî hitâbı ile insanların kendini tanımasını ve onlardan yaratılış gayelerine uygun yaşamalarını istemiştir. Bu yönüyle Kur’ân-ı Kerîm hem dünya hem de âhiret mutluluğu için Hakk’ın insana bahşettiği bir yol gösterici konumundadır. Son ilâhî vahiy olan Kur’ân-ı Kerîm, Hak katında değeri çok yüksek bir zamanda dünya semasına ve gönüllere inmeye başlamıştır. Kur’ân-ı Kerîm, bu zaman dilimini, “Bin aydan daha hayırlı olan gece” olarak tarif etmiştir. Kadir gecesi, Rabbimizin kelâmının dokunduğu zamanı ne kadar kıymetlendirdiğini ve insanın bu gecenin kıymetinden alacağı mesajla Kur’ân-ı Kerîm’in değerini bilmesini öğütler. Çünkü Kur’ân-ı Kerîm, dokunduğu zamanın bin aydan daha hayırlı olmasına vesîle olan bir kitap olduğu gibi indiği dağı “Nûr Dağı”, indiği şehirleri “Mükerrem Mekke” ve “Münevver Medine” yapan son ilâhî mesajdır. Tevhîd, ibadet ve ahlâkî sahalardaki emir ve yasaklarıyla, insanı fıtratına uygun yaşamaya davet eden yüce kitabımız, gönüllere ve hayata dokunduğunda onların Hak katında ne kadar değerli olmalarına vesîle olacağını da hatırlatmaktadır. Bundan dolayıdır ki Kadir Sûresi’nde Rabbimiz, Kur’ân-ı Kerîm’in indirildiği bu kıymetli gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu, vahyin kıymetini bilenler için meleklerin ve Hz. Cebrâil’in (a.s) o gece Rablerinin izniyle saf saf yeryüzüne indiklerini ve o gece sabaha kadar emniyet, huzur, güven ve sükûnetin yeryüzüne hâkim olduğunu bize haber verir. Bu, Kur’ân-ı Kerîm ne kadar hayata dokunursa, onu bu şekilde baş tacı eden mü’minlerin Hak katında o kadar kıymetli olacağının bir göstergesidir.

Bizleri bir Kadir Gecesi’ne daha kavuşturan Rabbimize sonsuz hamd ü senâlar olsun. Kadir Gecesi’ni ve Kur’ân-ı Kerîm’i kendisinden öğrendiğimiz, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimize (sav), âl ve ashâbına salât ve selâm olsun. Bu mübarek günler hürmetine yüce Rabbimiz, her türlü semâvî ve arazî felaketlerden ümmet-i Muhammed’i (a.s) ve bizleri muhafaza eylesin. Rabbimiz birlik ve beraberliğimizi dâim eylesin. Rabbimiz, deprem imtihanımızda hayatını kaybeden kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün geçmişlerimize merhametiyle muâmele eylesin. Yüce Mevlâmız ülkemize, milletimize ve ümmet-i Muhammed’e (a.s) maddî ve mânevî anlamda dünyevî ve uhrevî her türlü nimetlerini ihsân buyursun.

Bu vesileyle Kadir Gecenizi tebrik ediyor, yüce Rabbimden bizleri nice Ramazân-ı Şerîflere, Kadir Gecelerine ve bayramlara kavuşturmasını diliyorum.

Ahmet Celalettin ALTUNKAYA
Sivas İl Müftüsü