23.11.2018

Mevlid-i Nebi Haftası Dolayısıyla “Peygamberimiz ve Gençlik” Konulu Konferans Düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Müftü Yardımcıları, İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İl Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Müftü Akkuş, “Gençler bizim için önemlidir, gençler bizim toplumumuzun hazineleridir. Peygamber Efendimiz zamanında, gençlere önemli görevler verilmiştir. Gençlerimizle onur ve gurur duyuyorum ”dedi.

İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz konuşmasında, gençlere rol model olmalıyız. Bizler İslam’ı güzel yaşamalıyız ki gençler bizi örnek alsınlar. Helal lokma ile beslenen bir toplum olmaya daha çok gayret etmeliyiz. Eğer gayretimiz bu yönde olursa dünya ya örnek bir toplum olmayı Allah bizlere nasip edecektir.

Prof. Dr. Yılmaz, “Kuran-ı Kerimdeki kıssalar gençleri anlama yolunda bize en büyük rehberdir. Hz. İbrahim (a.s) ın, Hz. Yusuf (a.s) ın hayatı gençleri anlama yolunda bize yol gösterir” ifadelerini kullandı.

Konferans sonunda İl Müftüsü Yusuf Akkuş, konferans veren İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’a plaket takdiminde bulundu. Konferans katılımcılara kitap takdim edilerek sona erdi.