27.04.2019

Gürün İlçesi Gençlik Merkezine kavuştu

Diyanet İşleri Başkanlığının gençlik çalışmaları kapsamında ülkemizin bütün il ve ilçelerinde açılmasını öngördüğü Diyanet Gençlik Merkezlerinden biride Sivas’ın Gürün ilçesinde hayata geçti.

Gençlerin bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği ve merhamet duygusuyla yetişmelerine imkân sağlayacağı bu merkezlerde, okuma ve sohbet salonlarından, oyun ve spor salonlarına kadar birçok alanda gençlerin beden ve zihinlerini geliştirecek aktiviteler bulunuyor.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş Gürün İlçesi Gençlik Merkezi açılışında yaptığı konuşmada “Allaha Şükürler olsun ki Başkanlığımızın öncülüğünde gençlik çalışmaları kapsamında açılan Gençlik Merkezleri, halkımızın da destek ve güveni ile  bir çok il ve ilçede hayata geçti. Bizim  amacımız gençlerimize vatanını, bayrağını, ezanını ve şehitliği sevdirmektir. Anne-Babasına, vatanına-milletine hayırlı bireyler olmaları dünya ve ahiret mutluluğunu tada bilmeleri için dini bilgileri ve  eğitimini vermektir.” dedi.

Sivas’ın tüm ilçelerinde diyanet gençlik merkezlerini hayata geçireceklerini belirten Müftü Akkuş, Bu konuda gençlik koordinatörlerine çok iş düştüğünü söyledi. Din hizmetinin artık günümüzde sadece camiyle sınırlı olmadığını da belirten Akkuş, diyanet gençlik merkezlerinin bunun en büyük örneği olduğunu ifade etti.