08.07.2019

2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Semineri

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen seminere İl Müftüsü Yusuf Akkuş’un yanı sıra müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler ve din görevlileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Akkuş, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Dünyada yedi kıtada insanlığa hizmet veren vakfımız eğitimden hayri hizmetlere, sosyal sorumluluk projelerinden cami hizmetlerine kadar birçok alanda insanlığa umut olmaktadır” dedi.

Daha sonra söz alan Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Suat Okuyan katılımcılarla ilk olarak 2018 yılı vekâletle kurban kesim verilerini paylaştı.  2018 yılında 430 bin kurban kesildiğini ve 3 milyon 569 bin aileye kurban eti ulaştırıldığını belirten Daire Başkanı Suat Okuyan, teveccühlerinden dolayı vatandaşlara teşekkür etti. 81 ilde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının vekâlet yoluyla kurban kesimi seminerleri düzenlediğini hatırlatan Daire Başkanı Okuyan, amaçlarının “Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşarak daha çok ihtiyaç sahibine kurban etlerini ulaştırmak” olduğunu söyledi.

Okuyan konuşmasının devamında; “Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş Sloganıyla Almanya, ABD, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa ve Hollanda gibi birçok ülkede vekâlet yoluyla kurban kesimi organizasyonu yapılmaktadır. Kesim ve dağıtım yapılacak ülke ve bölgeler belirlenirken oranın ekonomik ve sosyal durumu, nüfus ve demografi yapısı, afet, kıtlık, kuraklık, iç savaş gibi olumsuz şartların olup olmadığına bakılarak belirleniyor.  2018 yılıda 17 milyon 845 bin kişiye kurban eti ulaştırıldı. İnşallah halkımızın bize olan güven ve teveccühüyle dünyada mazlum ve mağdur insanlara el uzatmaya devam edeceğiz. Bu çalışmaları tabi ki de Diyanet Vakfımız tek başına yapmamaktadır. Bu hizmetin arkasında ülkemizin her karış toprağında hizmet eden din gönüllüsü kardeşlerimizin heyecan ve gayreti vardır.” dedi.