15.11.2018

2018 YILI MEVLİD-İ NEB-İ HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA İLÇEMİZ FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK PROGRAM DÜZENLENDİ.

İLÇEMİZ FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ‟GENÇLİĞE DEĞER”  KONULU PROGRAM DÜZENLENDİ.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatıyla 2018 yılı Mevlid-i  Neb-i  Haftasında ana tema olarak ‟Peygamberimiz ve Gençlik”  konusu belirlenmiş ve bu tema ile bağlantılı olarak ‟ Gençliğe Değer Projesi ” Müftülüklerce uygulanması istenmiştir.

Bu kapsamda İlçe Müftülüğü olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde 12.11.2018 tarihinde ilçemiz Fen Lisesi öğrencilerine yönelik Gençliğe Değer konulu program düzenlenmiştir. Gençliğe Değer konulu programa Sayın Belediye Başkanı Fazlı YÜKSEL, Sayın Savcı Burak ONAY, Sayın Emniyet Müdürü Halil ULUDAĞ, Sayın Garnizon Komutanı Duran VURANOK, birçok Kurum Amiri, Okul Müdürleri,  Öğretmenler ve Öğrenciler katılmıştır.

İlçe Müftüsü Yaşar KAŞKAYA Fen lisesi yemekhanesinde erkek öğrencilere, Kuran Kursu Öğreticileri Keziban BAŞAR ve Şerife ÖZTOPAÇ bayan öğrencilere okulun Çok Amaçlı Spor salonunda konuşma yaptılar.

Müftü KAŞKAYA yaptığı konuşmasında ; ‟ İnsan hayatının ergenlik ile orta yaş arasındaki dönemine gençlik, hayatının bu döneminde bulunanlara da genç denir.Gençlik her milletin ümit kaynağı ve teminatıdır.bugünün gençleri yarının büyükleri demektir.Gençlerini  iyi yetiştiren milletlerin geleceği daima aydın olmuştur.Gençlere önem veren milletler yükselmiş, ihmal edenler ağır faturalar ödenmiştir.

Gençliğin değerinin  bilinmesi , kendileri ,aileleri,milleti ,vatanı,dini ve devletleri için hayırlı ve faydalı şeyler yapmalarıyla mümkündür.Bunu gerçekleştirebilmek için ise iyi bir eğitim almak,milli ve manevi değerlere sıkı sıkıya bağlı kalmak ,her türlü kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmak,Allaha karşı olan görevlerini yerine getirmekle olur.İşte o zaman gençliğin değeri bilinmiş ve iyi bir şekilde değerlendirilmiş olur.

Gençlerin en büyük imtihanı ,günümüz dünyasında iffet ve haya duygusunu korumak ,gençlerin en ciddi imtihanlarından biridir.Genç bir taraftan dinini takvasını yaşamaya çalışırken bir taraftan da cinsel dürtülerin zirve yaptığı bir dönemi yaşamaktadır.Sağlıklı bir din eğitimi almış genç kesinlikle sapık akımlara kapılmaz.Allahın kesin olarak yasakladığı zina.hırsızlık ,yalan,hile ,aldatma ,ve iftira gibi dinin haram kıldığı bütün kötü davranışlardan uzak durur.” dedi