11.12.2018

Akıncılar Müftülüğü

          Akıncılar Müftülüğü Akıncılar Hükümet Konağında tahsis edilen dört odayla hizmet vermektedir. Daha önceleri Merkez Çarşı Camii avlusunda bulunan Akıncılar Müftülüğü hizmet binası Merkez Çarşı Camiinin yeniden yapılması projesi kapsamında yıkılmıştır. Müftülük daire personel kadrosunda 2 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, 1 şoför ve 1 hizmetli kadrosu vardır.

         İlçemizde toplam 37 camii bulunmaktadır. İlçe merkezinde dört camii vardır: Merkez Çarşı Camii, Yeşilyazı Camii, TOKİ Camii ve Yukarı Mahallede bulunan Hatipoğlu Camii. Bu camiler içerisinde en eski camii, Hatipoğlu Camiidir. Doğantepe Köyünde Bahattinşeyh Türbesi, Yusufşeyh Köyünde Yusufşeyh Türbesi vardır.

          İlçemizde Merkez Kur'an Kursu, Yeşilyazı Mahellesi Kur'an Kursu, Göllüce Köyü Kur'an Kursu olmak üzere üç adet Kur'an Kursu bulunmaktadır.               
         Akıncılar 16. yüzyılda Karahisar-ı Şarki, (bugünkü adıyla Şebinkarahisar) Sancağına dâhil bir yerleşim yeriydi. Sancağın kapladığı alan, Giresun ilinden Alucara, Şebinkarahisar ve Çamoluk; Gümüşhane ilinden Şiran ve Sivas ilinden Koyluhisar, Ortakent, Suşehri, Akıncılar, Gökçekent ve Gölova İlçeleridir.

          1860 yılında Suşehri ilçe olduğunda Akıncılar (Ezbider) Nahiye olmuştur.1932'de Akıncılar (Ezbider) Sivas'a bağlanmıştır. Nüfus Memurluğu kurulmuş, 1974 tarihinde çıkan yangında Hükümet Konağının yanması nedeniyle Suşehri'ne nakledilmiştir. 1958 yılında belediye teşkilatı kurulmuştur. 1962 yılına kadar adı Yukarı Ezbider olan nahiyenin adı bu tarihte "Akıncılar" olarak değiştirilmiştir. Akıncılar, 20/05/1990 tarih ve 3644 sayılı Resmî Gazete de yayınlanan kanunla Suşehri'nden ayrılarak ilçe olmuş ve Akıncılar'ın mülkî idare bünyesinde Akıncılar Müftülüğü kurulmuştur.