02.03.2021

Akıncılar İlçe Müftüsü Fettah ODABAŞI

05.07.1983 tarihinde Karaman’da doğdu. İlkokulu Karaman Bifa ilkokulunda okuduktan sonra ortaokul ve lise öğrenimini 2000 yılında Karaman İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 2009-2010 yılları arasında askeri görevini er-erbaş olarak tamamladı. 2012 yılında Ardahan ili Göle ilçesine 4/B sözleşmeli İmam Hatip olarak tayin oldu. 2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan kadro sınavını kazanarak Muş iline kadrolu İmam Hatip olarak atandı. Aynı sene içerisinde Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ni kazandı.

Muş ilinde bulunduğu görev süresi içerisinde farklı hocalardan sarf, nahiv, tefsir, fıkıh ve hadis alanlarında özel dersler aldı. Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden 2016 yılında mezun oldu. 2015 yılında Karaman iline bağlı Yukarı Kızılca köyüne İmam Hatip olarak atandı. 2016 yılında ihtisas sınavını kazanarak, Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezine 27. dönem kursiyeri olarak girmeye hak kazandı. 2019 yılında Üç sene süren ihtisas eğitimini başarılı bir şekilde bitirdi. Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezini bitirdikten sonra aynı sene içerisinde Mersin ili Gülnar ilçesine vaiz olarak atandı. 08.02.2021 tarihinde Sivas Akıncılar İlçe Müftülüğü görevine başladı. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi İslam Hukuku alanında yüksek lisans yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babası olup Arapça bilmektedir.